Милан постигна инфарктна победа с 3:2 срещу Удинезе в среща от 20-ия кръг на италианския елит. Срещата се игра на "Сан Сиро" в Милано, а след този двубой "росонерите" са 8-и в класирането с актив от 28 спечелени точки, докато техният противник заема 13-ото място с 24 пункта.

Ларсен даде аванс на гостуващия тим с попадение още в 6-ата минута, но след това домакините успяха да обърнат и да стигнат до успеха.

В 48-ата минута нароченият за гонене Ребич успя да изравни, а Ернандес даде аванс на домакините в 72-ата минута. Ласагна обаче възстанови ремито в 85-ата минута. В 93-ата минута с втория си гол в мача Ребич донесе успеха на домакините.

Това бяха и първи попадения за футболиста в елита на Италия. До момента той бе твърда резерва в тима. Срещата започна активно за гостите и при една атака играч на Удинезе се сблъска с Донарума, който бе излязъл от наказателното си поле, а след това Ларсен от малък ъгъл насочи топката в опразнената врата и успя да открие.

Малко след това Ласагна бе на косъм да удвои за "зебрите", но от чиста позиция прати топката над вратата. До почивката Ибрахимович и Леао имаха супер шансове да изравнят, но не го сториха.

В 48-ата минута обаче Конти центрира ниско и по земя в наказателното поле, а Ребич засече топката и я прати в противниковата мрежа. С прекрасно воле в 72-ата минута обаче Ернандес донесе успеха на домакините, като ударът му бе извън пределите на наказателното поле.

По всичко изглеждаше, че домакините ще стигнат до успеха, но Ласагна изравни в 85-ата минутa след удар с глава. Все пак обаче в 93-ата минута Ребич донесе успеха на домакините с втория си гол в мача след хубав удар от наказателното поле.

Милан - Удинезе 3:2

0:1 Ларсен 6
1:1 Ребич 48
2:1 Ернандес 71
2:2 Ласагна 85
3:2 Ребич 90+3

Милан: Донарума, Романьоли, Кяер, Ернандес, Конти, Бонавентура (46 - Ребич), Бенасер, Кеси, Кастийехо (77 - Крунич), Ибрахимович, Леао

Удинезе: Мусо, Трост-Еконг, Бекао, Нийтинк, Де Пол, Мандрагора, Фофана, Сема (88 - тер Авест), Ларсен, Окака, Ласагна