Диего Марадона ще получи предложение да остане селекционер на Аржентина за още 4 години, т.е до края на световното първенство в Бразилия през 2014 година. Това обяви местната федерация.

Въпреки невероятния потенциал на тима, легендарният футболист се провали в Южна Африка, където "гаучосите" отпаднаха на 1/4-финала срещу Германия след унизителна загуба с 0:4.

Преди това съставът победи доста по-слаби съперници, но се провали с гръм и трясък при първото си сериозно препятствие. Въпреки това феновете простиха на Дон Диего и макар че след завръщането на тима той каза, че периодът му в отбора е завършил, сега може и да промени мнението си.

През следващата седмица президентът на федерацията Хулио Грондона ще се срещне с Марадона, за да чуе проекта му за работа през този период и ако той бъде одобрен, ще се стигне до споразумение.

"Искаме да чуем мнението на Марадона за развитието на отбора през тези 4 години и силно се надяваме, че разговорите ще завършат успешно и той ще остане начело на Аржентина още 4 години", каза говорителят на федерацията Ернесто Черкис Бяло.

В последните дни световният шампион от 1986 година пази пълно мълчание и явно обмисля бъдещето си в своя дом в покрайнините на Буенос Айрес.