АИК - Левски, Стадион "Росунда", 20:00 часа, - на живо в Gol.bg

Двубоят е първи мач от плейофа за влизане в групите на Лига Европа. "Сините" си поставиха за цел осминафиналите на турнира, а за да стигнат до там задължително трябва да отстранят АИК.

Левски

Групата за мача: Георги Петков, Божидар Митрев, Цветан Димитров, Дъстли Мюлдер, Сержиньо Грийн, Стефан Станчев, Иво Иванов, Александър Александров, Веселин Минев, Шакиб Бензукан, Мариян Огнянов, Даниел Младенов, Георги Христов, Жоазиньо, Дарко Тасевски, Александър Киров, Исмаил Иса, Гара Дембеле, Владимир Гаджев, Йордан Милиев

Контузени: Христо Йовов

Вероятен състав: Петков - Мюлдер, Иванов, Милиев, Минев - Грийн, Гаджев, Жоазиньо, Тасевски, Младенов - Дембеле



Прогноза на Gol.bg:

Прогноза:

Ако ЦСКА извади късмет, тъй като се падна с анонимник, то Левски извади страхотен късмет, защото АИК се намира в изключително тежко положение. Съперникът на "сините" в плейoфа за Лига Европа е на 11-то място в шведското първенство, като от 19 мача има едва шест победи, четири равни и цели девет загуби. В последния си мач АИК се измъчи у дома срещу средняка ГАИС и победи с късен гол на Кени Павей.

Левски пък демонстрира много хъс за победа и доста повече способности пред гола, за разлика от миналия сезон. Все още обаче има нещо, което тормози "сините" и това са мачове с отбори, които умеят единствено да рушат играта. Гостуването на Черноморец е идеален пример за безсилието на столичани пред затворени тимове, а АИК е точно такъв.

"Сините" вече имат обеца на ухото и със сигурност ще внимават много в гостуването си, като момчетата на Ясен Петров ще внимават повече да не допуснат гол, а да вкарат да закъсалите шведи не е мисията невъзможна и нищо чудно през второто полувреме българите да погледнат по-смело към вратата на АИК.

Затова очакваме удобен турнирен резултат за "сините" и минимална победа, която ще им позволи да излязат с гордо вдигната глава на "Герена" в реванша.

Резултат:

АИК - Левски 0:1