Шефът на Формула 1 Бърни Екълстън се слави като човек с леко хапливо чувство за хумор. По традиция той го проявява най-вече по Коледа, когато праща закачливи картички.

Така през 2008 година той иронизира скандала с бившия шеф на ФИА Макс Мозли, който бе уловен от британските медии в садо-мазо оргия. Съответно Бърни прати картичка, в която Макс Мозли наказва с камшик Флавио Бриаторе.

Година по-късно на мушката на Екълстън се оказа самия Бриаторе, въпреки че по принцип двамата са в близки приятелски отношения. На картичката италианския плейбой бе показан като пират.

През тази година обаче най-оригинални се оказаха от Ред Бул. Австрийският тим се пошегува с основния си съперник Ферари, иронизирайки италианците заради заповедите от бокса.

На картичката Себастиян Фетел получава нареждане по радиото да пропусне пред себе си Дядо Коледа. Фразата е точно копие на прословутото нареждане към Фелипе Маса в Гран При на Германия, когато от Ферари му съобщиха: "Фернандо Алонсо е по-бърз от теб. Моля потвърди, че си разбрал това съобщение".

Все пак Бърни също се представи добре, като от своя страна се пошегува с станалото пословично упорство на Ред Бул да не дава предимство на нито един от пилотите си до последния момент.

На картичката техническият директор Кристиян Хорнер хвърля монета, но дори и това не му помага да избере, като надписа е "Не винаги пада така, както очакваш".