Бившият български национал Зоран Янкович стана треньор в сръбския ФК Инджия, съобщи "Ринг.бг". 36-годишният сърбин приключи с активната си състезателна кариера и пое отбора, на който бе капитан доскоро.

Янкович ще води "зелено-белите" до края на настоящото първенство в местната Суперлига, след което ръководството на клуба ще прецени дали да му предложи договор.

"Смея да твърдя, че вече имам нужните знания, за да започна треньорската си кариера. Не се плаша от предизвикателствата, нова е напълно нов момент в моята кариера."

"По време на дългогодишната си кариера като футболист имах възможността да "попивам" знания от доста реномирани треньорски имена, които водеха отборите, в които играех, така че съм съм научил доста от тях", коментира Янкович пред медиите в западната ни съседка.

В България Зоран Янкович игра на два пъти в Литекс, с който стана шампион - от 2000 до 2002 година, когато записа 42 мача и 26 гола, и по-късно в сезон 2007/08, когато се отчете с 9 срещи и едно попадение.

Сърбинът бе част и от състава на националния ни отбор на Евро 2004. С фланелката на "трикольорите" Янкович има 30 мача и два гола.