Най-успешният български тенисист за всички времена Григор Димитров може да назначи своя баща Димитър Господинов за нов треньор, твърди вестник "Труд".

Господинов подготвя сина си от малък, но от февруари 2009 година първата ни ракета при мъжете започна работа с шведа Петер Лундгрен, а след това и с австралиеца Питър Макнамара. И двамата тенис-специалисти са от школата "Муратоглу" в Париж.

Раздялата на Гришата с Питър Макнамара бе съобщена на 13-ти ноември тази година. В последните турнири преди раздялата между Гришата и Макнамара българският спортист бе повикал със себе си и своя баща Димитър Господинов.

Димитров не веднъж е казвал, че никой не го познава по-добре от собствения му баща, който е наясно с неговата специфична техника. Припомняме, че Димитър Господинов е професионален треньор по тенис.

От академията "Муратоглу" декларираха, че ще търсят нов специалист за Григор, но все още няма официална информация дали са намерили такъв, или наистина Господинов ще поеме ролята на треньор на сина си.