Йордан Лечков коментира победата на България над Казахстан с 2:1. Според вицепрезидента на БФС, "лъвовете" трябва да играят по-отговорно.


"Мачът в Разград ми хареса повече. Резултата не го коментирам. За мен днес беше по-слаб мач. Това, че не създаваме положения, е повод за притеснение. Резултата не го коментирам, защото понякога може да биеш, без да играеш добър футбол. Както стана днес.

Треньорите трябва да говорят повече. Напълно естествено и аз си имам мнение. Така е, че има проблем с физическото състояние на футболистите. Но с тези играчи разполагаме и трябва да се надгражда. Ако мислите, че има някой, който заслужава място в националния отбор, посочете го, ще му се даде шанс.

Ако има възможност, ще се уреди контрола преди Световното първенство. Сега е прекалено рано да говорим. Нека се концентрираме върху това, което мина през последните 4-5 дни. Мисля, че ще се отворят някакви прозорци за контрола.

Аз съм вечният оптимист. Отборите в Лигата на нациите са с изравнени възможности, не са по-добри от нас. Нека момчетата вярват малко повече в своите възможности, да играят в клубовете си и да надграждат.

Хареса ми динамиката в първия мач, особено в първите 20 минути. На този етап нищо не ме притеснява. Целтана приятелските мачове е да се опитват нови неща, да се дава шанс на различни футболисти", коментира Йордан Лечков.

Като цяло ме притеснява това, което казах и на момчетата - в националния отбор трябва да се играе малко по-отговорно, с много голямо желание и настроение. На мен лично в тези приятелски мачове ми липсва настроението. Да доставим поне малко раодст на хората.