Сърбия победи България с 1:0 в среща от група 5 на европейските квалификации по футбол за младежи до 21 години.

Двубоят се игра пред малобройна публика на стадион "Славия" в София, а единственото попадение в мача падна в 87-мата минута, когато Филип Ступаревич бе точен за гостите с плътен удар с левия крак.

Загубата остави възпитаниците на Александър Димитров с 4 точки от първите три мача в кампанията и българите отстъпиха на четвърто място в класирането. Лидер е Полша, който има актив от 7 пункта, пред Русия с 5 и Сърбия с 4 точки.

Играта през първото полувреме беше равностойна, въпреки че гостите владееха повече топката. Сърбите първи стигнаха до опасна ситуация. Бирманчевич бе изведен отдясно, Наумов излезе напред, сърбинът го прехвърли, но Петко Христов успя да изчисти с глава в корнер.

В 21-вата минута Лъчезар Котев опита да изненада сръбския страж с шут извън наказателното поле, който излезе в аут. Седем минути по-късно Станислав Иванов направи отличен пробиве отдясно и центрира, но Кръстев и Тонислав Йорданов се разминаха с топката.
В края на полувремето Наумов се сблъска с противников играч и остана да лежи на тревата няколко минути, но след лекарската намеса продължи срещата.

След подновяването на играта и двата отбора създадоха по едно интересно положение. Първо сърбите затрудниха Наумов чрез Нишич, но защитникът не намери целта.

Футболистите на Александър Димитров удариха греда в 52-рата минута. Калоян Кръстев бе изведен сам срещу вратаря, но липсата на късмет му попречи да открие резултата.

Сърбия направи страхотен пропуск в 64-ата минута. Лука Илич бе оставен сам в наказателното поле, но ударът му бе избит в напречната греда от Наумов.

В 82-рата минута Светослав Ковачев бе изведен по лявото крило, но диагоналният му удар по земя премина встрани от вратата на Сърбия.

В 87-мата минута контраатака на Сърбия завърши с мощен удар на Филип Ступаревич от дъгата на наказателното поле и топката влетя във вратата на Наумов за 1:0 в полза на Сърбия.

До края българите опитаха да наложат по-сериозен натиск, но нямаха време да създадат нищо интересно пред сръбската врата.

Съставът на България: Даниел Наумов, Иван Турицов, Петко Христов, Алекс Петков, Лъчезар Котев (89-Ивайло Найденов), Илия Юруков (73-Валентин Антов), Мартин Минчев (46-Светослав Ковачев), Виктор Попов, Станислав Иванов (90-Георги Русев), Тонислав Йорданов, Калоян Кръстев