Преди по-малко от месец Тервел Пулев постигна своята 13-а победа на професионалния ринг. Тогава той счупи ръката си, но въпреки това днес отново го намираме в залата – и то обучавайки други хора. За треньорското му амплоа, за възстановяването, както и за световно известната целувката на Кобрата, говори Тервел.

Още по темата

 

За всички числото 13 е лоша поличба. За него обаче такива неща не съществуват, след като безпроблемно завоюва своята 13-а победа от 13 мача. Тервел Пулев постигна най-трудния си триумф по точки срещу американеца Мич Уилямс, който показа агресия и дори отвори аркада на българина. 

Вижте коя е Джени Суши в нашата галерия

"Като равносметка си направих така едно интересно заключение, че хем трудно стигнах до победата, хем пък го победих и с разлика. Като цяло съм доволен, успях да се справя срещу добър противник. Без да имаме добри противници, ние не можем да изпъкнем, не можем да покажем на какво сме способни", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

След срещата обаче стана ясно, че Тервел е счупил ръката си, но още при пристигането от Америка заяви, че мисли да свали гипса възможно най-скоро. 

"Само че се оказа, че няма да стане толкова бързо. Трябва да се минат 4 седмици да остана с гипса. При прегледа, който направих тук ми казах, че не мога да го сваля по-рано, просто не е добре за палеца", коментира той.

Макар и със счупена ръка, българинът продължава да посещава залата, като в период от 1 седмица дори смени своето амплоа. Той се превърна треньор на посетителите на спортен център Пулев, а всички любители се насладиха на възмоността да се учат от един от най-добрите.

Четете всичко за проблемите на Кобрата тук

Преди срещата си в Америка, Тервел прекара доста време, подготвяйки се в отвъд океана. Там той получаваше наставления от легендата и неговият нов треньор Кени Адамс, който е изградил цели 27 световни шампиони, а във визитката му стоят имена като Владимир Кличко, Мани Пакиао и много други боксови величия. 

В Коста Меса впечатляваща победа постигна и брата на Тервел – Кубрат. Той надви Богдан Дину след много кръв и зрелище на ринга. За жалост обаче, сякаш триумфът остана на заден план заради една… целувка.

Вижте какво каза Тервел по темата във видеото: