Милан - Беневенто, мач от 34-тия кръг на Серия А, стадион “Сан Сиро”, 21:45 часа българско време. 

Групата на Милан

Вратари: А. Донарума, Дж. Донарума, Сторари

Защитници: Абате, Антонели, Бонучи, Калабрия, Гомес, Мусачио, Родригес, Сапата 

Полузащитници: Билия, Бонавентура, Кеси, Локатели, Маури, Монтоливо

Нападатели: Борини, Кутроне, Калинич, Силва, Сусо 

 

Прогнозата на Gol.bg:

Милан продължава гонитбата на градския съперник Интер, след като в предишния кръг “росонерите” завършиха 1:1 като гост на Торино, а “нерадзурите” попиляха Каляри у дома за успеха с 4:0. Така Интер продължава да е на 5-то място в класирането с 63 точки, докато Милан е 6-ти с цели 7 по-малко. 

Очакванията са за лесна победа на тима на Дженаро Гатузо довечера. Хората на Роберто де Зебри са на цели 15 точки от спасителната зона и могат да изпаднат още този уикенд. Не случайно спасението на Беневенто се оценява с коефициент 15. 

Предишният мач между двата отбора бе повече от епичен. С него Беневенто спря серията си от поредни загуби, след като вратарят на тима Алберто Бриньоли вкара за равенството 2:2 в последните секунди на двубоя. 

Милан няма загуба у дома в последните си 7 мача, като в 4 от тях записа суха мрежа. В последните три мача на Беневенто пък паднаха поне по три гола. 

Аут за двубоя са Алесио Романьоли, Андреа Конти и Хакан Чалханоглу. Последният получи контузия в коляното по време на тренировка и най-вероятно мястото му по левия фланг на нападението ще бъде Фабио Борини. 

За Беневенто няма да играят контузените Лука Антей, Ледиан Мемушай, Анреа Коста, Марко Д’Алесандро и Гилерме, както и наказаният Фабио Лучиони.

Резултат: 3:0