Ред Бул Залцбург - Олимпик Марсилия, полуфинален мач-реванш на Лига Европа. Стадион "Ред Бул Арена", 22.05 часа българско време.


Вероятни състави:

Залцбург: Валке, Чалета-Цар, Рамальо, Лайнер, Улмер, Хайдара, Самасеку, Бериша, Шлагер, Хуанг, Дабур

Марсилия: Пеле, Рами, Луис Густаво, Амави, Сар, Сансон, Лопес, Окампос, Товен, Пайе, Митроглу


Прогноза на Gol.bg:

Австрийците са изправени пред голямо прeдизвикателство, защото допуснаха много горчиво поражение с 0:2 в първата среща и сега ще трябва да изиграят перфектен мач, за да намерят място на финала.

Французите спечелиха пет от последните си седем срещи в турнира, в които водеха и на полувремето. Ред Бул обаче все още няма загуба на свой терен през кампанията, където е наистина впечатляващ.

На четвъртфиналите момчетата на Марко Розе паднаха с 2:4 от Лацио, изостанаха още в началото в реванша, но след това вкараха четири гола и се класираха напред. Един подобен сценарий днес ще ги изстреля на финала.

Марсилци играят много атрактивен футбол, но тимът е твърде непостоянен през целия сезон, спечелвайки само едно от последните си шест гостувания в Лига Европа, като в четири от тях дори не успя да се разпише.

Залцбург вече удари този съперник в турнира през този сезон, надвивайки го с минималното 1:0 в груповата фаза. Все пак е за отбелязване, че колкото и да са непостоянни навън, от Олимпик не допускат повече от един гол на мач във вратата си. Ако тенденцията се запази, възпитаниците на Руди Гарсия ще бъдат крайни победители.


Резултат: Ред Бул Залцбург - Олимпик Марсилия 3:1