Челси - Манчестър Юнайтед, финал за ФА Къп, стадион "Уембли", 19,15 часа, съдия Майкъл Оливър
 
Контузени за Челси: Емерсон, Давис Луис, Ампаду
Под въпрос за Ман Юнайтед: Лукаку

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК!
 
Прогноза: Челси и Манчестър Юнайтед имат възможност да завършат сезона с трофей, така че със сигурност ще се хвърлят здраво във финала за ФА Къп, въпреки че турнират е подценяван в последните години. 
 
И двата тима преживяха разочарования във Висшата лига и докато Червените дяволи все пак завършиха втори, макар и на 19 точки от градския съперник Сити, то Сините останаха едва на 5-о място и не успяха да стигнат до Шампионската лига. 
 
Именно поради тази причина мнозина смятат, че съдбата на Антонио Конте вече е предрешена и италианецът ще бъде освободен, като това ще бъде и последният му мач начело на лондончани, така че той ще иска да се сбогува подобаващо с тях. 
 
"Мога да кажа, че това ще бъде последният ми мач за този сезон. Имам договор обаче за още една година и съм отдаден на клуба" заяви специалистът преди сблъсъка, но това със сигурност няма да намали слуховете за бъдещето му. 
 
Трудно е да се каже кой от отборите е в по-добра форма, защото колебанията през цялата кампания не бяха малко. Обикновено обаче тези мачове се решават от детайлите и това кой ще направи по-малко грешки. 
 
И двата тима се очаква да разчитат на титулярните си вратари, след като Серхио Ромеро е контузен и ще бъде заменен от Давид де Хеа, а Вили Кабайеро не е в много добро състояние и вероятно вместо него ще започне Тибо Куртоа. 
 
В Юнайтед стискат палзи и Ромелу Лукаку да премине успешно късния фитнес-тест, след като пропусна последните мачове от кампанията, като това е и най-големия проблем за Жозе Моуриньо. 
 
Триумф Червените дяволи ще означава, че те ще изравнят Арсенал по отличия от надпреварата, след като лондончани са с 13, докато Челси ще иска да избегне поражението във втори пореден финал и да вдигне трофея за 8-и път. 
 
Като цяло лондончани са неудобен съперник за Юнайтед, който няма победа над тях за ФА Къп в 4 поредни срещи. Това ще е третият финал между противниците, като в предишните два през 1994 и 2007 те си размениха по една победа. 
 
Хората на Моуриньо обаче играят доста добре в защита в надпреварата, като в последните си 16 мача от нея нито веднъж не допуснаха повече от един гол и в цели 8 от тях запазиха суха мрежа. Челси обаче получи само два гола през този сезон в турнира. 
 
Сега най-вероятно отбраната също ще бъде приоритет и за двамата мениджъри, които ще се надяват да излъжат опонента. Сблъсъкът определено е много интригуващ, така че който запази повече спокойствие и използва ситуациите, които има, ще се поздрави с успех, въпреки че продължия и дузпи изобщо не са изключени.  
 
Резултат: Челси - Манчестър Юнайтед 2:1