Белгия - Тунис, мач от Група G на Световното първенство, стадион “Спартак”, Москва, 15:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Белгия започна повече от добре участието си на Световното първенство и сега Еден Азар и компания ще опитат да дублират победата си с 3:0 над Панама в понеделник.  

“Хората очакват много от нас, но ние видяхме, че на това Световно първенство, може би без първия мач на Русия, че мачовете завършват при един гол разлика. Най-много два. А ние спечелихме с 3:0, което не е зле. 

Очакванията към нас са големи, защото играем много добър футбол. Притежаваме много топката, вкарахме над 40 гола в квалификациите и играем нападателен футбол. Но на Световното е различно. Тук все пак ни стига и победа с 1:0. Защото най-важно е да победиш. Имаме много талантлив състав и това не е изненада за никого”, заяви Азар. 

“Мисля, че това ще е моето Световно първенство. На 27 години съм, играя за втори път на световни финали и изпратих много добър сезон. Всички елементи са на лице, за да изиграем един добър турнир”, каза още капитанът на Белгия. 

Защитникът на тима Томас Вермаелен поднови тренировки и вероятно ще бъде на линия за последния мач от групата срещу Англия на 28 юни. Бранителят на Барселона е в състава на Роберто Мартинес, въпреки че не е играл от 13 май. 

“Тунис има много храбри играчи, играят динамично. Разбират се добре по между си и са добри на контраатаки. Играят директен футбол”, наясно е селекционерът на Белгия Роберто Мартинес. 

Тунис поизмъчи Англия във Волгоград преди дни, когато Хари Кейн вкара второто си попадение в срещата в добавеното време. Със сигурност ще има поне една промяна в състава на тима, след като вратарят Муез Хасен извади рамо и няма да бъде възстановен. 

Много се очаква в този мач от Ромелу Лукаку, който вкара два гола срещу Панама. Нападателят е на път да стане най-резултатният белгиец на на световни финали, като в момента е на 5 гола от Ян Кеулеманс. 

Тунизийците ще разчитат на Уаби Хазри, който направи добър мач срещу Англия. 

СТАТИСТИКА 

  • Белгия и Тунис ще играят за четвърти път помежду си, като статистиката е абсолютно равна - по една победа и равенство. 
  • Белгия няма загуба в последните си 10 мача на световни финали, като спечели последните си 5 (5 победи и 5 равенства) 
  • Последните 11 гола на Белгия на Световни първенства са паднали след почивката. 
  • Тунис няма победа в 12 поредни мача на световни финали (4 равенства и 8 загуби). За последно тимът стигна до успех през 1978 г. - 3:1 над Мексико. 
  • Единственият отбор с по-дълга серия без победа на Световно първенство е на Южна Корея - 14 мача между 1954 и 1998 година. 
  • Тунис отбеляза с единствения си точен удар. 

Резултат: 3:0