Реал Мадрид - Атлетико Мадрид, Финал за Суперкупата на Европа, начало 22.00 часа.

Последните 10 срещи на Реал Мадрид: Общо 5 победи, 3 равенства и 2 загуби. 

Последните 10 срещи на Атлетико Мадрид: Общо 4 победи, 3 равенства и 3 загуби. 

В последните 10 директни срещи Реал има 3 победи, Атлетико има 2 победи и 5 пъти са завършили наравно. 

Вероятни състави:

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Иско, Каземиро, Кроос, Бейл, Бензема, Асенсио.

Атлетико Мадрид: Облак, Фелипе Луис, Годин, Хименес, Хуанфран, Лемар, Саул, Родри, Коке, Диего Коща, Гризман.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК 

ПРОГНОЗА: Измина цяло десетилетие от трансфер, който гръмовно разтърси света. „Реал“ плати 96 милиона евро на „Манчестър Юнайтед“ за Кристиано Роналдо, въпреки че сър Алекс Фъргюсън твърдеше: „И вирус не бих им дал на тези!“

Taзи вечер и след една декада триумфи естонската столица Талин ще домакинства на първият мач на „Реал“ в ерата „Без Роналдо“. За трети път в последните 4 години „балета“ ще кръстоса шпаги със съгражданите от „Атлетико“ за евротрофей  - Суперкупата на Европа.

Всъщност тя отдавна е попаднала под испанско иго. От 2014-а насам никой тим от друга държава не е успял да прекъсне иберийската доминация. Последният от друга държава беше „Байерн“ след който 3 пъти „Реал“ и веднъж „Барселона“ сложиха имената си на купата, разиграваща се между европейския шампион и победителя в Лига Европа. 

А историята помни общо 14 испански триумфа, пише "Труд". Сега наистина е трудно да си представим мадридското дерби без СR7. За 10 години Кристиано вкара 22 пъти в дуела „Реал“ - „Атлетико“.
Стори го и в двата финала на Шампионската лига през 2014 и 2016-а, когато Мадрид се бе превърнал в столица на световния футбол - веднъж в продълженията и веднъж при дузпите. Супернападение срещу суперзащита! 

„Реал“ завърши миналия сезон с впечатляващите 94 гола. „Атлетико“ пък пусна едва 22 в Примера дивисион и за трети път бе №1 по отбрана. За десети път в последните 4 години двата гранда се срещат един срещу друг в Европа. „Реал“ е в трансформация. Няма го Роналдо, няма го и Зинедин Зидан на мостика. Новият треньор Хулен Лопетеги даде лидерска роля на Гарет Бейл и в контролите уелсецът не спира да бележи. 

Съвсем различна е ситуацията в „Атлетико“. Диего Симеоне е може би най-непоклатимият треньор в последната декада в световния футбол. А този сезон му дадоха и пари за сериозна селекция. Първо убеди Антоан Гризман да откаже на „Барселона“, а после доведе Тома Лемар от „Монако“ за 70 милиона евро. 

Пристигна и губещ №1 от световното първенство - хърватинът Никола Калинич (досега в „Милан“), който бе изгонен от състава на „шахматистите“ още след първия мач в Русия. Симеоне промени и ужасяващата статистика в мадридския дуел. Преди неговото време „Атлетико“ нямаше победа 20 години поред. 

От последните 10 двубоя в Примера обаче „дюшекчиите“ имат 4 победи и само едно поражение срещу „Реал“. Така везните се наклониха към „червено-бяло“. Освен това и в двата финала на Шампионската лига „Атлетико“ не се даде в редовното време.

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 1:2