Норвегия - България, среща от Лига на нациите, лига "С", група 3, начало 21.45 часа. 

Последните 10 срещи на Норвегия във всички турнири: Общо 7 победи и 3 загуби. От тях 5 победи в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на България във всички турнири: Общо 6 победи, 1 равенство и 3 загуби. От тях 1 победа, 1 равенство и 1 загуба в последните 3 гостувания.

В последните 4 директни срещи домакините имат 3 победи, гостите имат 1 победа и нямат равен мач. На домашния терен на Норвегия имат изиграни 2 срещи, като домакините имат 2 победи, гостите нямат победа и нямат равен мач.

Вероятни състави:

Норвегия: Ярстейн, Елабделауи, Ховланд, Ростед, Алеесами, Йохансен, Селнес, Хенриксен, Елюнуси, Кинг, Елионуси.

България: Илиев, Недялков, Божиков, Бодуров, Страхил Попов, Славчев, Костадинов, Десподов, Миланов, Иванов, Ивелин Попов.

Срещата можете да следите пряко в Gol.bg.

ПРОГНОЗА: Троен мач, в който може да се случи всичко. Родните "лъвове" до сега се представят отлично в Лига на нациите и са с три победи от три мача. България е лидер в групата с 9 точки и при победа в Осло почти сигурно ще си гарантира първото място.

Норвежците от своя страна са с 6 точки и ще се хвърлят здраво само и единствено за победата, която ще ги остави в играта. България още днес може да си осигури лидерското място в крайното класиране, промоция в Лига "В" и участие в плейофите на Лига на нациите за класиране на Евро 2020.

Това ще се случи, ако "лъвовете" треснат Норвегия, а в същото време Словения победи или завърши на равно с Кипър. Това показва колко важна е тази срещи за родните ни национали, които просто не трябва да губят, дори равенството ще е успех за нас.

В исторически план имаме осем гостувания на Норвегия, като сме си поделяли по три победи и два пъти сме завършвали на равно. Трябва обаче да се отбележи, че в последните си две гостувания имаме две загуби, а скандинавците са с пет домакински успеха в последните си пет срещи в Осло.

Преди месец излъгахме норвежците с 1:0 в София, но и тогава се видя, че този отбор не е за подценяване и играе много правилен и агресивен футбол. Селекционерът на България Петър Хубчев няма сериозни проблеми около състава си и ще заложи на най-доброто, с което разполага.

Хубчев най-вероятно ще разчита на здрава защита и бързи контри, с които да излъже норвежците. Домакините от своя страна се заканиха преди срещата, че ще се хвърлят само и единствено за трите точки, като дори на няколко пъти се подиграха на родните "лъвове".

Очакванията са за здрава битка и малко голови положения. Водещите букмейкъри определят Норвегия за изявен фаворит и дават предимство за домакинска победа. Ние обаче се надяваме "лъвовете" отново да покажат отборен дух и да стигнат поне до равенството.

Резултат: Норвегия - България 1:1