Арсенал - Фулъм, мач от 22-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Емиратс", начало 17.00 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Саня, Мертезакер, Косиелни, Гибс, Монреал, Дженкинсън
Полузащитници: Фламини, Йозил, Уилшър, Касорла, Росицки, Окслейд-Чембърлейн
Нападатели: Жиру, Подолски, Гнабри

Контузени: Артета, Рамзи, Уолкът, Бендтнер, Диаби, Саного, Мияичи

Под съмнение: Вермаелен

 

ПРОГНОЗА: Арсенал приема Фулъм в лондонското дерби от кръга във Висшата Лига.  Дерби обаче е доста условно казано предвид формата на двата отбора.

"Артилеристите" са лидери в класирането, докато "Котиджърс" са замесени в борбата за оцеляване. Гостите направиха куп рокади в треньорския щаб, но и това не промени съществено представянето на отбора, който е само на точка над зоната на изпадащите.

Домакинската форма на Арсенал е впечатляваща. След загубата от Астън Вила в първия кръг тимът няма загуба и е допуснал само 3 гола. Като цяло отбраната на Арсенал е най-добрата в лигата с 19 допуснати гола.

Фулъм пък има най-лошата защита с цели 46 гола. В последните си 6 мача за първенството, Фулъм на 4 пъти допуска разгромяващи загуби с поне 4 гола във вратата си. Това е добра новина за атаката на Арсенал и Оливие Жиру, който отново намери головата си форма.

Все пак новините около съставите на двата отбора са по-добри за гостите. Там единствено Фернандо Аморебиета е под съмнение. За Арсенал пък Аарън Рамзи и Микел Артета не можаха да се възстановят и се присъединяват към Тио Уолкът и останалите контузени. Арсен Венгер обаче има достатъчно алтернативи в халфовата линия и добрата новина е, че Томаш Росицки ще може да играе, макар и с предпазна маска заради счупения нос.

Статистиката сочи, че Фулъм няма нито една победа като гост на Арсенал в абсолютно всички мачове от всички турнири в историята. От тях Арсенал е спечелил 22 победи и е допуснал 5 равенства. Трябва да се отбележи обаче че, две от тези равенства бяха в последните две гостувания на Фулъм. Моментната форма на двата тима обаче прави трето поредно равенство малко вероятно.

Резултат: 3:0