Косово - България, среща от група "А" от квалификациите за Евро 2020, където са още тимовете на Англия, Чехия и Черна гора. 21.45 часа българско време, пряко в Gol.bg.

Последните 10 срещи на Косово: Общо 7 победи и 3 равенства. От тях 5 победи и 1 равенство в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на България: Общо 5 победи, 3 равенства и 2 загуби. От тях 1 победа, 1 равенство и 1 загуба в последните 3 гостувания.

Срещата можете да следите НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави:

Косово: Мурич; Войвода, Рахмани, Алити, Пекарада; Шала, Х, Крезиу; Рашица, Целина, Зенели; Мурики

България: : Михайлов; Страхил Попов, Бодуров, Божиков, Недялков; Славчев, Костадинов; Неделев, Ивелин Попов, Димитров; Делев

ПРОГНОЗА: Изключително важен мач за България. Момчетата на Петър Хубчев нямат право на грешна стъпка след загубените две точки срещу Черна гора в София, ако искат да имат реални шансове за класиране на шампионата на Стария континент.

Това ще е първа среща за Косово в групата. Домакините почиваха в първия кръг, като изиграха контрола с Дания и извъртяха равенство 2:2. Двата отбора излизат за първи път един срещу друг, като Косово изобщо не трябва да се подценява.

В Прищина се очаква пълен стадион, което допълнително ще нажежи атмосферата. Домакините разполагат с бързи и технични играчи, които се представиха повече от впечатляващо в Лигата на нациите. Петър Хубчев има сериозни кадрови проблеми с контузени играчи. Аут от срещата са Кирил Десподов, Пламен Илиев и Ивайло Чочев.

Халфът на Палермо се контузи зверски в срещата с Черна гора и сега ще бъде заменен в състава от Симеон Славчев. Националите ни определено разочароваха срещу черногорците и сега се надяваме да покажат много повече желание и сърце.

Преди дни на стадион "Васил Левски" допускахме детински грешки в защита, в средата бяхме меко казано апатични, а нападателите ни с почти нищо не затрудняваха противниковата отбрана. Всичко друго освен победа за България ще бъде провал за "лъвовете". Очакваме здрава битка на терена и се надяваме на победа за "трикольорите".

Резултат: Косово - България 1:2