Тотнъм - Аякс, първи 1/2-финален мач от Шампионската лига, стадион "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", 22:00 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

Тотнъм: Лорис, Вертонген, Санчес, Алдервейрелд, Сисоко, Уаняма, Роуз, Трипиър, Али, Ериксен и Моура

Аякс: Онана, Де Лихт, Блинд, Таляфико, Мазрауи, Шьоне, Де Йонг, Беек, Зиех, Нерес и Тадич

Прогноза на Gol.bg:
Тотнъм приема Аякс на новия си стадион в Лондон, а мачът е първи 1/2-финал от Шампионската лига между двата тима. И двата отбора изненадващо достигнаха до тази фаза на турнира, а според букмейкърите фаворит в днешния мач на практика няма.

Домакините от Лондон ще бъдат без контузените Орие, Кейн и Уинкс, а освен това Сон е наказан и също ще пропусне срещата. До голяма степен поради тази причина Спърс не е в ролята на фаворит, тъй като отборът е без атака за днешния двубой и Лукас Моура ще действа като нападател, макар че кариоката по принцип е вътрешен халф.

В състава на гостите почти няма кадрови проблеми и единственият отсъстващ от техните редици е Ейтинг, който е контузен и ще пропусне мача. "Шпорите" спечелиха предишните си две срещи с Аякс, но това става през далечния сезон 1981/82, когато лондончани стигат до успех над този противник с 3:0 и 3:1, а турнирът в който двата отбора се изправят е КНК.

Като цяло пък амстердамци са постигнали само една победа в последните си шест мача срещу английски отбори и това е срещу Манчестър Сити с 3:1 през октомври 2012 година. Този мач е първи 1/2-финал на Тотнъм в европейските клубни турнири от сезон 1961/62, когато отборът бе елиминиран на тази фаза от тима на Бенфика.

Средната възраст в състава на амстердамци пък е 24 години и 257 дни, а това прави тима най-младият във фазата на 1/2-финалите, както и вторият най-млад отбор от всички 32 тима, които взеха участие в турнира на богатите през този сезон.

Доста интересно също е да се отбележи, че Тотнъм е спечелил 8 от последните си 10 домакинства в Шампионската лига, като  другите две срещи е допуснал поражения. Нашата прогноза за този мач е равенство с по един гол.

Прогноза: Тотнъм - Аякс 1:1