Интер – Парма, двубой от 17-ти кръг на италианската Серия А. Стадион "Джузепе Меаца", 21:45 часа българско време.

В първия кръг след кратката зимна пауза в Серия А Интер посреща Парма. Преди Нова година момчетата на Клаудио Раниери записаха четири поредни победи в италианския шампионат и в момента се намират на 5-то място във временното класиране. Парма също е в серия, при това – твърде любопитна. "Дуковете" не бяха записвали равенство в първенството, преди да направят реми с Палермо в началото на декември, а след това се отчетоха с още три поредни хикса.

ИНТЕР

Групата за мача: Жулио Сезар, Кастелаци, Орландони, Ранокия, Лусио, Майкон, Самуел, Фараони, Нагатомо, Санети, Тиаго Мота, Алварес, Поли, Камбиасо, Оби, Коутиньо, Пацини, Милито, Сарате, Кастайнос

Контузени: Снайдер, Джонатан, Киву, Вивиано, Форлан, Станкович

Наказани: няма

Вероятен състав: Жулио Сезар, Лусио, Ранокия, Майкон, Нагатомо, Санети, Тиаго Мота, Камбиасо, Коутиньо, Милито, Пацини


ПАРМА

Групата за мача: Миранте, Паварини, Галинета, Брандао, Гоби, Сантакроче, Палета, Дзакардо, Галопа, Модесто, Мороне, Мусачи, Данило, Валиани, Зе Едуардо, Биабиани, Флокари, Джовинко, Пеле, Паладино

Контузени: Няма

Наказани: А. Лукарели

Вероятен състав: Миранте, Сантакроче, Палета, Дзакардо, Гоби, Мороне, Галопа, Биабиани, Модесто, Джовинко, Флокари


Прогноза на Gol.bg:

В тима на Клаудио Раниери контузен отново е Диего Форлан, така че уругваецът остана извън групата за мача с Парма. Уесли Снайдер, за когото се спекулира, че може скоро да напусне "Джузепе Меаца", също няма да вземе участие в срещата.

Освен на тези двама футболисти наставникът на "нерадзурите" няма да може да разчита и на Кристиян Киву и Деян Станкович, както и на вратаря Емилиано Вивиано, който се очаква да се възстанови от травма в края на този месец.

Междувременно в лагера на Парма почти няма проблеми. Поради наказание отсъства опитният бранител Алесандро Лукарели, но треньорът на "дуковете" Франко Коломба вече е готов с вариант за заместник на ветерана – Фабиано Сантакроче.

Мениджърът на гостите до последно ще се колебае кого измежду Франческо Модесто и Франческо Валиани да постави на лявото крило, като засега фаворит за титулярно място според вестник "Гадзета дело Спорт" е първият.

За последно Парма печели срещу Интер на "Джузепе Меаца" през май 1999-та година, като гола за "нерадзурите" бележи  легендарният бразилец Роналдо, а за "дуковете" точни са Марио Станич, Фаустино Асприя и Диего Фузер.

Сега обаче домакините едва ли ще допуснат изненада. Италианските вицешампиони ще се стремят към победата и ще се надяват лидерите в таблицата да направят грешни стъпки.  

Резултат: Интер – Парма 2:0