Челси – Аякс, мач от група Н на Шампионската лига, стадион „Стамфорд Бридж“, 22:00 часа, съдия Съдия Джанлука Роки (Ит)

Контузени за Челси: Лофтъс-Чийк, Рюдигер
Под въпрос за Челси: Баркли, Кристенсен
Под въпрос за Аякс: Алварес

Вероятни състави: 
Челси: Кепа, Аспиликуета, Томори, Зума, Алонсо, Ковачич, Жоржиньо, Маунт, Уилиан, Пулишич, Ейбрахам 
Аякс: Онана, Дест, Фелтман, Блинд, Талиафико, Марин, Ван дер Беек, Мартинес, Зиеш, Промес, Тадич

 
Прогноза:
 
Челси посреща Аякс в ключова битка от група Н на Шампионската лига, която може да бъде решаваща за бъдещето на двата тима в турнира. 
 
Те имат по 6 точки до момента, докато третият Валенсия е с 4, а Лил има 1 като след този мач съперниците ще играят по веднъж с испанците, както и с французите. 
 
Преди 2 седмици Сините измъкнаха успеха в Амстердам с 1:0 с късно попадение и сега ще търсят дубъл срещу противника, но холандците са готови да вземат реванш. 
 
И двата тима са във форма, като лондончани спечелиха 8 от последните си 9 мача, докато единственото поражение на Аякс за кампанията е именно от хората на Франк Лампард, като след този мач вкараха по 4 гола на Фейенорд и Зволе. 
 
Нголо Канте попадна в групата на Челси, след като пропусна предишните 5 мача на тима поради контузия, но едва ли ще започне от началото. И без него обаче Сините се справят достатъчно добре. 
 
Те обаче ще трябва да прекъснат дългата поредица на съперника от 13 поредни гостувания в турнира без загуба, в която се включват и мачовете от квалификациите. Последното поражение извън Холандия е срещу Ростов през август 2016-а, което е наистина впечатляващо. 
 
Затова и със сигурност хората на Ерик тен Хаг ще бъдат уверени на „Стамфорд Бридж“, както и вдъхновени от изказването на треньора, че ще остане начело на тима поне до края на сезона. 
 
При всички положения това е поредният трудно предвидим сблъсък, който може да завърши по всякакъв начин. В предишния мач късметът се усмихна на англичаните, които отново могат да заложат на героя Миши Батшуай. Аякс обаче е готов да използва своите шансове и както и да завърши двубоя със сигурност няма да е изненадващо. 
 
Резултат: Челси – Аякс 1:1