Ливърпул - Манчестър Сити, двубой от 34-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд", 15:30 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача:

Вратари: Миньоле, Джоунс

Защитници: Фланаган, Шкъртел, Агер, Джонсън, Кели, Туре, Сако, Сисоко

Полузащитници: Джерард, Хендерсън, Коутиньо, Стърлинг, Алън, Моузес, Тейшейра, Лейва

Нападатели: Суарес, Стъридж, Аспас, Алберто

Контузени: Енрике, Коатес

Групата на Ман Сити за мача:

Вратари: Харт, Пантилимон

Защитници: Сабалета, Демикелис, Лескът, Боята, Коларов, Клиши, Компани, Ричардс

Полузащитници: Силва, Насри, Навас, Милнър, Туре, Фернандиньо, Гарсия

Нападатели: Негредо, Джеко, Йоветич, Агуеро

Контузени: Настасич

Прогноза на Gol.bg:
Това е мачът от който до голяма степен зависи кой ще спечели титлата във Висшата лига. Ако гостите от Манчестър стигнат до успеха днес ще са само на крачка от трофея във Висшата лига, тъй като пред тима има два мача повече, отколкото имат "Мърсисайдци" и другия претендент Челси.

Ако обаче Ливърпул вземе победата, тогава "Червените" също ще се доближат до титлата във Висшата лига, тъй като при такива обстоятелства Сити няма как да навакса пасива от 7 точки, ако "Мърсисайдци" не допуснат грешка в мачовете до края на сезона.

Определенo ни предстои изключителен мач между двата отбора, които се намират в най-добра форма във Висшата лига към днешна дата.

И двата мениджъра имат по един основен отсъстващ футболист. Хосе Енрике е аут за Ливърпул, докато за гостите извън строя остава Матия Настасич. За Ливърпул аут е и Себастиан Коатес, но едва ли отсъствието му има кой знае какво значение предвид статута му на бетонна резерва.

Брендън Роджърс може да направи рокади в средата на терена и да заложи на Лукас Лейва, вместо на Фелипе Коутиньо, за да може да осигури по-голяма дефанзивна сигурност на тима си. Дани Агер е под въпрос за отбора и ако не успее да се възстанови навреме, тогава Мамаду Сако ще си партнира с Мартин Шкъртел в сърцето на отбраната.

В групата за Сити се завърна Кун Агуеро, който може да създаде много сериозни проблеми на Ливърпул. Матия Настасич е близо до завръщане на терена, но още не е достигнал оптимално физическо състояние, а Яя Туре е под лека въпросителна за днес, тъй като получи травма по време на мача със Саутхямптън.

Мануел Пелегрини може да пусне като титуляр Гаел Клиши днес на мястото на Александър Коларов, а Венсан Компани също както Туре е под лека въпросителна, но по всяка вероятност ще играе.

В последните 5 мача между двата тима показателите са абсолютно равностойно. Двата тима са си разменили по една победа, а освен това са врътнали и три равенства.

Ливърпул има само победи в последните си 5 мача от всички турнири, докато Манчестър Сити е записал 4 успеха и 1 реми.

Нашата прогноза за този мач е успех с два гола за Ливърпул, тъй като просто в сегашната си форма "Мърсисайдци" трудно биха били спрени от който и да е отбор.

Резултат: Ливърпул - Манчестър Сити 2:0