Босна и Херцеговина – Италия, мач от група "J" на евроквалификациите, ст.: "Билино Поле", Зеница, начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Босна и Херцеговина: Шехич, Квържич, Ковачевич, Бичакчик, Колашинац, Пянич, Бешич, Чимирот, Крунич, Вишча, Джеко

Италия: Донарума, Флоренци, Бонучи, Ачерби, Емерсон, Тонали, Жоржиньо, Барела, Бернардески, Инсиние, Белоти

Прогноза на Gol.bg:

Домакините претърпяха четири загуби в последните си шест мача в квалификациите за Евро 2020 и шансовете им за класиране за намалени до минимум. За целта, Босна и Херцеговина трябва да спечели и двете си оставащи срещи, Финландия да загуби всички и Армения да се спъне по един път.

Слабото място на Миралем Пянич, Един Джеко и компания е допускането на късни голове. Отборът записа шест "сухи мрежи" за първите полувремена, но допусна 7 от общо 14 попадения в последните 15 минути на двубоите. От другата страна 8 от последните 9 гола на Италия паднаха след почивката. 

Домакинската форма на Босна обаче е в пълен контраст с цялостното представяне – 6 победи и 3 равенства за последните 9 мача във всички турнири. В тази серия тимът три пъти не допусна голове и само веднъж им вкараха повече от едно попадение – при 2:2 с Гърция.

Италия вече си осигури класиране за Евро 2020 и пътува до Зеница в серия от рекордните 9 поредни успеха. По време на тези квалификации "адзурите" регистрираха шест "сухи мрежи" и са непобедени в пресявки за Европейски първенства от 200 6 г. насам – 32 победи, 6 ремита.

Роберто Манчини разкри, че Андреа Белоти ще поведе атаката тази вечер. До него ще действат Федерико Бернардески и Лоренцо Инсиние. Пянич и Джеко пък са сигурни титуляри за Босна.

Нашата прогноза е, че мачът ще завърши наравно, тъй като Италия няма да се напряга.

Прогноза: Босна и Херцеговина – Италия 1:1