Уувърхемптън – Манчестър Сити, мач от 19-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Молиню", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Уувърхемптън: Патрисио, Саис, Коуди, Дендонкър, Джони, Дохърти, Моутиньо, Невеш, Жота, Траоре, Хименес
Контузени: Боли, Гибс-Уайт

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Отаменди, Фернандиньо, Менди, Родриго, Фодън, Де Бройне, Б. Силва, Стърлинг, Жесус
Контузени: Стоунс, Лапорт, Д. Силва, Сане
Под въпрос: Гюндоган

Прогноза на Gol.bg:

През есента Уувърхемптън победи с 2:0 Манчестър Сити на "Етихад" и за момента това се очертава една от най-големите изненади на сезона във Висшата лига.

Сега "вълците" приемат шампионите в добра форма – 4 победи, 5 равенства и само 1 загуба в последните 10 мача. Поражението обаче дойде именно на стадион "Молиню" – 1:2 от Тотнъм. Освен "шпорите", само още един отбор си е тръгнал с успех от това съоръжение през настоящата кампания, Челси (2:5).

Уувс е труден за побеждаване, а още по-впечатляващото е, че отборът е изоставал в резултата на почивката в 50% от мачовете си. Всъщност, "вълците" са стигнали до ремита пет пъти от губеща позиция на полувремето.

Вижте класирането във Висшата лига

Сити започва да набира скорост и любопитното при "гражданите" е дали Пеп Гуардиола отново ще заложи на Бернардо Силва като опорен халф. Другата дилема пред него е свързана с възстановения Серхио Агуеро или Габриел Жесус за централен нападател.

Шампионите се намират в серия от четири поредни победи във всички турнири и са вторият най-силен гост във Висшата лига. Тази вечер Сити няма право на грешка, ако иска да запази илюзорни шансове за трета поредна титла на Англия.

Нашата прогноза е, че ще има голове и в двете врати, но съперниците ще поделят точките.

Прогноза: Уувърхемптън – Манчестър Сити 1:1