Реал Мадрид - Гремио, финал на Световното клубно първенство, стадион “Шейх Зайед”, ОАЕ, 19:00 часа българско време. 

Вероятни състави 

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Бейл, Роналдо, Бензема 

Гремио: Грохе, Едилсон, Геромел, Кенеман, Кортес, Жайсон, Мичел, Рамиро, Луан, Фернандиньо, Бариос

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогнозата на Gol.bg: 

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан се хвърли да брани от критиките Карим Бензема преди финала за Световното клубно първенство. Французинът заяви, че ще защитава сънародника си “до смърт”.

Бензема има само 5 гола от началото на сезона, като в Ла Лига попаденията му са едва 2. Играта на нападателя обаче като цяло не е добра и той е разкъсван от критики. На пресконференцията преди финала с Гремио Зидан подкрепи стрелеца и го призова да покаже класата си. Реал търси третата си титла в турнира, като по този начин ще изравни Барселона. 

“Не съм съгласен с критиките, но това няма значение. Мен не ме интересуват само головете, не искам само голове от Карим. Той е различен играч, не е от тези, които могат да вкарат по 50-60 гола на сезон. Той умее други неща. Той е отборен играч и е един от най-добрите в това. Ценя го много и ще го защитава до смърт”, каза Зидан. 

Треньорът на Реал отказа призивите, че испанският гранд е фаворит за победата и допълни, че шансовете са 50:50. Нападателят на бразилците Луан пък бе категоричен, че тимът му е аутсайдер и няма какво да губи срещу Реал. 

“Всеки отбор в турнира е много класен. Имахме тежък мач срещу Пачука на полуфиналите, но ни предстои още по-труден. В тези мачове няма какво да губим. Трябва обаче да докажем, защо сме шампиони на Южна Америка. Имаме класата, да се противопоставим на Реал.

Ще играем с огромно желание. Те са фаворити, разбира се, защото имат страхотни футболисти, плюс най-добрият в света. Искаме да се представим на ниво, както го правим през цялата година. Надяваме се да играе такъв футбол, с който спечелихме Копа Либертадорес”, каза Луан.

Очаква се като титуляр да започне Дани Карвахал, който бе оставен на пейката срещу Ал Джазира в сряда. Възможно е да започнат още Серхио Рамос, Асенсио или Ковачич. Голямата въпросителна пред Реал все пак е дали героят от полуфинала Гарет Бейл ще бъде в титулярния състав. 

Гремио ще бъде без една от големите си звезди - 21-годишният полузащитник Артур, който е желан силно от Барселона, а отскоро и от Реал Мадрид. 

Резултат: 2:0