Европейският клубен шампион Реал Мадрид готви тотална революция на атаката си през летния трансферен прозорец, съобщава Marca.

Президентът на "кралския клуб" Флорентино Перес възнамерява да направи нов бляскав тризъбец в предни позиции, който ще коства местата на сегашното трио Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема. Те сформираха известното BBC, но след края на сезона най-вероятно ще напуснат "Сантяго Бернабеу".

На тяхно място атаката на "белия балет" ще поведе NHL – Неймар, Еден Азар и Роберт Левандовски. Привличането на бразилския ас на ПСЖ изглежда най-трудната задача, но Перес многократно е показвал, че знае как да действа в подобни ситуации. Той е готов да включи в сделката и Роналдо, чиито финансови претенции на "Парк де Пренс" ще могат да бъдат удовлетворени.

От известно време Реал е влязъл в контакт с представителите на Азар, който мечтае да облече "белия" екип. Белгийският национал отговаря на всички изисквания за "галактикос" и за момента не може да се разбере за нов договор с Челси (б.р. - сегашният е до 2020 г.). Третото име в списъка, но не и на последно място, е Левандовски.

Голмайсторът на Байерн Мюнхен от месеци критикува публично ръководството на баварците и се предполага, че го прави с цел да премине точно на "Бернабеу". Полският стрелец е най-желаният заместник на Бензема, а резервните му варианти са Хари Кейн (Тотнъм) и Мауро Икарди (Интер), които обаче са далеч по-скъпи заради възрастта си.

С революционната промяна Перес цели и огромни икономически печалби от NHL, така както стана и при другите му два галактически проекта.