Много са споровете по отношение на дуела Лео Меси срещу Кристиано Роналдо, но има поне един показател, по който логично португалецът превъзхожда аржентинеца. Това, разбира се, са головете от "втория етаж". 

Реал Мадрид победи с 2:1 Ейбар в събота с две попадения на Роналдо. Носителят на "Златната топка" донесе успеха на своите след страхотен удар с глава, с който простреля вратаря. Прави впечатление, че португалецът вече има 51 гола с глава в Примера дивисион, докато Лео е едва с 15, пише "Тема спорт". Откакто дебютира в Ла Лига, Кристиано категорично е №1 по този показател, тъй като за същото време Ариц Адурис (Атлетик Билбао) е вкарал 39, а съотборникът му Серхио Рамос е с 23. 

Ако иска да бъде №1 за всички времена обаче, Роналдо е изправен пред тежка задача. Той трябва да вкара още 25 гола с глава в първенството, за да настигне най-добрия вкарвач от втория етаж в историята на Белия балет. Става въпрос за властелина във въздуха Карлос Сантиляна, който е ненадминат със своите 76 попадения с глава в Примера дивисион. Носи екипа на Реал в периода 1971–1988. Вкарва 186 гола в шампионата, което означава, че почти половината от тях са с глава. 

Иначе най-много голове от втория етаж Роналдо отбеляза през 2014/15 - 12, а през настоящия сезон вече е с 4. "Кристиано е от друга галактика. Знае, че ще вкара, той е уникален и специален играч. Статистиката говори сама по себе си. Той винаги е позитивен. Ако вкара два гола, иска да отбележи трети", похвали го треньорът Зидан. 

Играчи с най-много голове с глава за Реал в Ла Лига:

1.Сантиляна 76
2.Кристиано Роналдо 51
3. Раул 43