Голямата звезда на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Кристиано Роналдо, е обявил пред съотборниците си, че напуска "Сантиаго Бернабеу" още преди финала на Шампионска лига с Ливърпул, съобщава Marca.


Според информациите на приближеното до "кралския клуб" издание, петкратният носител на Златната топка не е криел желанието да си тръгне от испанската столица. Той е заявил на Серхио Рамос, Тони Кроос и компания, че положението му е крайно усложнено и повече не може да търпи. Съотборниците му обаче не очаквали да разкрие това пред медиите веднага след последния съдийски сигнал от мача с Ливърпул.

Причините за недоволството на португалския национал са неясни, но основните версии са няколко – данъчният скандал, непрестанните информации, че Флорентино Перес иска Неймар и настояване за по-висока заплата. Шефовете на Реал са останали недоволни от интервютата на Роналдо, но не са притеснени и са готови да се разделят с него.

Откупната клауза на Кристиано е 1 милиард евро, но едва ли някой ще извади огромната сума. Въпреки това Флорентино Перес се надява да вземе добри пари за звездата си и на негово място със сигурност ще пристигне някой топ футболист. Спряганите имена са на Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен, Еден Азар (Челси), евентуално завръщане на Хамес Родригес, разбира се и Неймар, който е цел №1 пред "белия балет".

На "Бернабеу" имат още казуси за решаване. Приоритетната цел е намиране на нов треньор след оставката на Зинедин Зидан, като вариантите са много – Маурисио Почетино (Тотнъм), Юрген Клоп (Ливърпул), Йоахим Льов (Германия), Антонио Конте (Челси), Макс Алегри (Ювентус) и др. В Реал трябва да изяснят и бъдещето на Гарет Бейл, като след напускането на Зидан, не е изключено той да остане в Мадрид.