Новият треньор на Реал Мадрид Хулен Лопетеги вярва, че разполага с достатъчно качествен състав въпреки напускането на Кристиано Роналдо. Португалецът беше продаден на "Ювентус" за 117 милиона евро, но според баския специалист кралският клуб продължава да има големи шансове да се бори за титли.

"Кристиано е един от най-важните играчи в историята на клуба. Малко след като подписах с Реал, стана ясно, че той има намерения да напусне. Ще бъде трудно без него, но наследството, което Роналдо ни остави е огромно. Отборът продължава да бъде много силен, с играчи от световна класа и Реал отново ще се бори за всички трофеи. Нямам съмнение, че с настоящия състав сме един от най-добрите отбори в света", каза Лопетеги по време на предсезонния лагер на отбора в САЩ.

Дотук Реал привлече петима нови. Бяха купени бразилецът Винисиус от Фламенго за 45 милиона евро и десният защитник от Реал Сосиедад Алваро Одриосола за 30 млн. евро. Останалите нови Андрий Лунин. Омар Маскарели и Лукас Торо са млади играчи. Получените 117 милиона евро за Роналдо пък още не са инвестирани в нови играчи.

Според Лопетеги Реал има лидер в състава си, който може да замени Роналдо в познатата му роля и това е Гарет Бейл. Уелсецът беше свързван с напускане, но след треньорската смяна е готов да остане.

"Сигурен съм, че той ще има много силна година, защото е невероятен играч от най-висока класа. Мисля, че можем да изградим отбора около него. Гарет е щастлив да бъде в Мадрид и усеща, че това е отлична възможност за него да покаже качествата си. Говорих с него и съм доволен как работи", каза още Лопетеги, цитиран от "Дневник".

Треньорът на Реал отказа да коментира постоянните слухове за трансфери. Тимът е свързван с Тибо Куртоа и Еден Азар от Челси, но Лопетеги не отговори на тези въпроси. В момента отборът е на подготовка в САЩ, а в сряда рано сутринта се изправя срещу Манчестър Юнайтед в контрола.