Реал Мадрид очаквано спечели с 3:0 срещу Рома, но след мача всички говореха за дебютанта Мариано Диас, отбелязал страхотен гол в дебюта си. 

Нападателят, който бе върнат в клуба след силен сезон в Лион, влезе в 73-ата минута и в самия край реализира с майсторски удар в далечния ъгъл, за да вдигне феновете на крака и да оформи класиката. Естествено той бе щастлив след двубоя. 

„Много съм доволен от дебюта си, тъй като спечелихме, а и отбелязах гол. Усетих подкрепата на феновете още на загрявката, а и след като се появих на терена  и съм много благодарен за начина, по който ме посрещнаха“ заяви футболистът. 

„Нямах търпение да се появя в игра. Опитвам се да работя здраво всеки ден и ще продължа да го правя в стремежа да оправдая доверието на всички към мен. Да нося №7 е огромна отгворност, защото той е бил носен от легенди на Реал“ добави той. 

„След мача всички ме поздравиха, за което съм благодарен. Атмосферата в тима е отлична. Започнахме силно сезона, играем добре и естествено искаме да продължим по същия начин“ каза още Мариано.