Капитанът на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Серхио Рамос, се съгласи с мнението, че "белият балет" се намира в тежка криза.

Испанският колос е в серия от 5 поредни мача без победа в Ла Лига, от които изгуби 4. Последното поражение беше с 1:5 от големия съперник Барселона, което доведе до уволнението на треньора Юлен Лопетеги.

Временно на негово място беше назначен Сантяго Солари, който ще води Реал при днешното гостуване на Мелила в първи мач от 1/16-финалите за Купата на Краля.

Критиките към "белите" валят една след друга и Рамос лайкна в социалните мрежи мнение на един от феновете. Той пише следното: 

"Какво става? Помните ли коя тениска носите? Помните ли? Защо Куртоа е на вратата? Той въобще знае ли, че е вратар? Безполезен е. Ужасна защита – Начо е в най-лошата си форма. Варан не знае къде се намира след световното".

"Единствените, които правят нещо понякога са Марсело и Рамос, макар че грешат в отбрана. Полузащитата? Няма такава. Атака? Също не става. Цялата ситуация се дължи на факта, че играчите са без мотивация. Просто тичат по терена без да знаят защо", гласи критиката.

Към самия Рамос също има голямо недоволство. Група фенове на Реал планират да протестират срещу капитана по време на домакинството на Валядолид в събота. Те са на мнение, че именно той е отговорен за негативната атмосфера в съблекалнята.

Италианецът Антонио Конте отказа да поеме Реал, а според медиите на Испания причината е именно Рамос. Според публикациите той е заявил, че спецът няма да бъде приет добре заради дисциплината, която обича да налага. Михаел Лаудруп също отказа поста, а голямата цел сега е мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино.