От Белгийската футболна асоциация предупредиха Реал Мадрид относно националния селекционер Роберто Мартинес, който е спряган за „Сантяго Бернабеу” след раздялата с Юлен Лопетеги. 

До този момент не е имало контакт от страна на испанците, но според „Скай Спортс” специалистът би приел да застане начело на Кралския клуб, което със сигурност би разочаровало белгийците. 

„Роберто има договор с Белгийската футболна асоциация до 2020-а година и всеки, който има намерение да влезе в контакт с него, трябва първо да го направи чрез нас” заяви говорителят на асоциацията. 

Твърди се, че договорът на Мартинес не включва клауза за освобождаване, така че при това положение от Реал трябва да договорят компенсация с настоящите му работодатели, за да си осигурят услугите му. 

Счита се, че възнаграждението на специалиста няма да бъде никакъв проблем за Реал, след като в момента той взима по 800 000 паунда на година, което е около 6 пъти по-малко от това, което получаваше Зинедин Зидан.  

Смята се, че той е цел на Реал и заради близките си отношения с Еден Азар, което може да бъде ключово в стремежа на столичани да си осигурят услугите на белгийския лидер.