Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема твърди, че е готов да носи по-голяма отговорност в тима след раздялата  с Кристиано Роналдо и очаква нов успешен сезон за Кралете, въпреки колебанията наскоро. 

„Хората очакват винаги много от Реал, защото това е най-големият клуб в света. Феновете изискват голове и победи и това ме мотивира изключително много. Преди имахме Кристиано, но сега той вече не е тук, за да бележи, така че върху мен ще падне по-голяма отговорност, но аз не се притеснявам и съм готов“ заяви французинът по време на гостуване в клубния телевизионен канал. 

„Страхотно е, че минах границата от 200 гола (той има 202). Сега имам повече възможности да вкарвам, но също така винаги искам и да изработвам попадения. Ако играем силно в нападение е ясно, че трофеите няма да закъснеят. В личен план се надявам да реализирам колкото мога повече. Сега имам повече шансове, но най-важен остава отбора“ добави той. 

„Продължавам да се чувствам отлично в клуба и се надявам, че това ще продължи още дълго време. Когато съм на терена и имам топката е най-хубаво. Сигурен съм, че ще направим силен сезон. Сега нещата изглеждат добре, наслаждаваме се на играта си и постигаме резултати, което трябва да продължи. Солари е страхотен треньор, а с подкрепата на феновете ще продължим да постигаме целите си“ изтъкна още Бензема.