С попадението си от дузпа във вратата на Атлетико вчера, Серхио Рамос счупи рекорда си по голове в рамките на един сезон и то повече от 3 месеца преди края на кампанията. 

Той вече се е разписал 11 пъти, с което надмина постижението си от 2016-17, когато 10 пъти порази целта. 6 от головете му са в първенството, 3 за Кралската купа и по 1 за суперкупата на УЕФА и световното клубно първенство. 

Двубоят срещу Дюшекчиите се оказа щастлив за Рамос и по друга причина, след като той се изравни с клубната легенда Хосе Антонио Камачо по участия в първенството, като и двамата имат по 414, което е 8-о най-добро постижение в историята. Повече двубои в Ла Лига за Реал имат само Пири (417), Хенто (427), Йеро (439), Сантиляна (461), Касияс (510), Санчис (523) и Раул (550). Капитанът естествено бе доволен след триумфа с 3:1.  

„Всеки може да има мнение, но ние постигнахме целта си и излязохме втори. Искахме да се доближим до лидера и като цяло изиграхме един добър двубой. В защита бяхме солидни и почти не им дадохме шанс. Резултатът е справедлив“ заяви защитникът. 

„Знаехме, че ще бъде трудно заради феновете и атмосферата, но се справихме и играхме интелигентно. Дузпата беше важна, защото искахме да водим на почивката. До края на сезона има още много време, така че не сме загубили надежда за титлата и ще се борим до последно. Искаме да сме постоянни и да направим нещата трудни за Барселона, въпреки преднината им“ добави той.