Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос записа своя мач №600 с екипа на Белите в Амстердам, където тимът му надви Аякс с 2:1 в Шампионската лига снощи. 

След 14 години в клуба той стана 7-ият, който стига до тази граница след Фернандо Йеро (601), Пако Хенто (601), Карлос Сантиляна (645), Мануел Санчис (710), Икер Касияс (725) и Раул Гонсалес (741). 

„Искам да благодаря на хората за тяхната подкрепа през всичките тези години. Те ме карат всяка сутрин да се събуждам с желание да се развивам и да водя отбора към още успехи“ заяви Рамос, който след мача получи специален екип с №600 от президента Флорентино Перес. 

„Имам много хубави спомени и вярвам, че ми предстоят още такива. Срещу Аякс знаехме, че ще бъде трудно и макар и да не изиграхме най-добрия си мач, постигнахме целта си, което бе най-важното. Тепърва обаче предстоят нови предизвикателства“ добави бранителят, който ще пропусне реванша заради наказание. 

„Някой път ВАР е бил и срещу нас, но сега имахме късмет, че голът им бе отменен. Ядосан съм, че няма да играя в реванша, но съм сигурен, че момчетата ще се справят“ каза още футболистът. 

Дебютирал на 8 септември 2005 година за Реал, Рамос се превърна в истински символ на Кралския клуб, като е част от всички знаменити успехи на клуба от последните години и до момента има в кариерата си 20 отличия. В кариерата си има 100 гола, от които 84 са за столичани.