Сантяго Солари получи предложение да остане да работи в Реал Мадрид, но аржентинецът ще остане в историята като един от най-слабите треньори на Белите. 

Той бе начело на състава в продължение на 133 дни, като в 32 мача постигна 22 победи, 2 равенства и 8 поражения, като 6 от загубите бяха на „Сантяго Бернабеу“. Головата разлика е 71:37. 

Именно лошите резултати в Мадрид струваха поста на наставника, след като за една седмица тимът загуби два пъти поред от Барселона, а след това отпадна и от Шампионската лига след 1:4 от Аякс. Другите поражения у дома бяха още от ЦСКА Москва, Реал Сосиедад и Жирона. 

Иначе всичко започна отлично, като Белите записаха 4 поредни победи при Сантяго, а през декември тимът спечели и световното клубно първенство. Реал обаче се оказа с големи проблеми в атака, като в един момент отборът не успя да вкара в 6 поредни срещи. 

Заговори се и за конфликт с футболистите, което в крайна сметка логично означаваше, че Солари вече е в историята като 13-ият треньор на столичани в ерата на Флорентино Перес.