Забраната за трансфери в Челси важи и за изходящите, съобщи разочарованият защитник на лондончаните Андреас Кристенсен, който търси развитие на кариерата си в друг клуб. Той има само три мача във Висшата лига от началото на сезона и е свързван с Байерн Мюнхен и Барселона, но най-вероятно ще трябва да остане на "Стамфорд Бридж".

"Получихме известие, че Челси не може да обжалва точно това решение и трябва да задържи всичките си футболисти. Трудно ми е да приема това положение на нещата", каза 22-годишният датчанин за Екстра Бладет.

Забраната от ФИФА усложнява и положението на звездата Еден Азар, който беше много близо до трансфер в испанския колос Реал Мадрид. Британските медии съобщават преговорите между Челси и белгиеца за продължаване на договора помежду им са замразени, след като той неколкократно подсказа, че би играл за испанците.

"Опитах да се докажа на няколко пъти на терена, но е трудно, защото времето ми на него е ограничено. Сега играя предимно в Лига Европа и се надявам това да продължи, докато Челси е в турнира", заяви още Кристенсен.