Сезонът на Реал Мадрид е катастрофа, която обаче може да стане още по-сериозна, ако тимът продължи с неубедителното си представяне за кампанията. 

Белите вече имат 15 поражения във всички турнири, което не се е случвало от сезон 1993-1994. От тях 9 са в първенството, 3 в Шампионската лига, 2 за Купата на Краля и 1 за Суперкупата на Европа. 

Отборът няма за какво да играе, освен разбира се за престижа си. Вече е ясно, че няма да бъде спечелен трофеи в оставащите 8 срещи загубите нищо чудно и да се увеличат. 

На този фон рекорда по поражения от 19, постигнат през 1984-1985, не изглежда чак толкова невъзможен за постигане, въпреки че все пак е малко вероятно сривът да бъде толкова сериозен. През онзи сезон Белите завършиха 5-и в първенството, отпаднаха на 1/8финалите за Кралската купа, но пък взеха Купата на УЕФА. 

Проблемът е и в нападение, и в защита, защото Реал бележи малко, но пък за сметка на това получава повече голове. Отборът е реализирал 90 гола, но е получил цели 62 в 47 мача, което прави по 1,91 вкарани средно на двубой, но и по 1,31 допуснати, което не е добре.