Реал Мадрид със сигурност ще се раздели с Гарет Бейл след края на сезона, дори и ако се наложи да го даде под наем, пише вестник „Марка“. 

Идеята е естествено уелсецът да бъде продаден, но на този етап няма оферти за него, а и не е сигурно, че през лятото клубът ще получи кой знае колко много. 

Слабата форма на играча през целия сезон окончателно е накарала шефовете да решат, че дните му на „Бернабеу“ са приключили, но високата му заплата, както и все пак солидната трансферна сума, която столичани ще искат за него, правят продажбата му доста трудна. 

Затова и идеята за даването му под наем изглежда все по-вероятна, като ако се стигне до подобна ситуация идеята ще бъде в договора да бъде включена задължително опция за закупуването му. 

Честите контузии продължават да бъдат сериозен проблем за Бейл, който от идването си в Мадрид е прижявал 29 травми. Той пропуска по един мач на всеки три, но все пак може да се похвали с приличните 102 гола и 63 асистенции за Белите. 

В Мадрид все пак се надяват, че от Манчестър Юнайтед ще проявят интерес към Гарет, който преди време бе спряган за Червените дяволи, където също се очакват промени. ПСЖ и Байерн също се считат за потенциални кандидати, но реално шансовете за добро предложение не изглеждат особено големи.