Райо Валекано - Реал Мадрид, мач от 12-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Кампо де Валекас", начало 21.00 часа.

 

Групата на Реал Мадрид:


Вратари: Диего Лопес, Касияс, Хесус
Защитници: Варан, Рамос, Пепе, Карвахал, Марсело, Арбелоа, Коентрао, Начо
Полузащитници: Кедира, Чаби Алонсо, Иско, Модрич, Ди Мария, Ияраменди, Бейл, Касемиро
Нападатели: Роналдо, Бензема, Мората, Хесе

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид гостува на Райко Валекано в мадридското дерби от поредния кръг на испанската Примера Дивисион и ще се опита да запази добрата инерция, която набра през седмицата.

Белите показаха, че очевидно загубата от Барселона не им се е отразила и изиграха много добър мач срещу Севиля, записвайки внушителна победа със 7:3. Още по-радващото за феновете на Реал бе това, че много критикуваните Гарет Бейл и Карим Бензема показаха чудесна игра и записаха по два гола и две асистенции.

Вниманието на всички обаче бе насочено към Кристиано Роналдо, който записа хеттрик. Макар нито един от трите гола да не бе от най-висока класа, цялостното му представяне бе чудесен отговор на критиките на Сеп Блатер.

Така Роналдо вече има 18 гола във всички турнири от началото на кампанията. Сега срещу Райо има всички шансове силното му представяне да продължи. В 4-те досегашни мача срещу този отбор той има 5 гола. Райо от своя страна има най-лошата защита в първенството.

В директните двубои между двата тима Реал е спечелил 7 победи в последните 7 мача.

Новините в лагерите на двата отбора също са много по-добри за тези на "Кралския клуб". През седмицата и последният контузен футболист се завърна в игра, като това според мнозина е и най-важният играч - Чаби Алонсо. От доста време много специалисти твърдят, че халфът е по-влиятелен дори от Кристиано Роналдо. Дори и това да не е чак така, при всички положения завръщането на Чаби ще донесе висока стабилност в отбора. А именно това липсва на Реал в гостуванията.

Треньорът на домакините Пако Химес има доста проблеми със състава, тъй като са контузени Лео Галеано, Зе Карлос, Хосе Карлос и Себа Фернандес, докато Нери Кастийо е под въпрос. Така задачата на Райо става още по-трудна.

Резултат: 0:3