Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес призна, че навярно е допуснал голяма грешка с продажбата на Тони Кроос в Реал Мадрид през лятото на 2014 година.

"Един клуб трябва понякога да взима трудни решения и точно такова беше решението с Тони. Навярно беше грешно", заяви Хьонес в документалния филм "Кроос", трейлърът на който беше публикуван от германския национал.

Премиерата на филма е на 30 юни, а в него куп големи имена във футбола говорят за техничаря, който за първи път показва в такава близост и семейството си.

Припомняме, че преди около пет години Байерн продаде Кроос на Реал за смешните на днешния пазар 25 милиона евро. Халфът искаше по-голяма заплата, защото беше сред слабоплатените звезди в Мюнхен.

Той прибираше малко повече от 4 милиона евро годишно, но получи отказ от ръководството и беше продаден на "белия балет" една година преди изтичането на контракта си. 

Носителят на Златната топка за 1996 година Матиас Замер определя Кроос за "един от най-големите диригенти, който германският футбол е имал някога".