Реал Мадрид продължи с представянето на новите си футболисти и след Лука Йович, Еден Азар и Родриго, днес бе ред и на Ферлан Менди. 

Левият защитник бе привлечен от Лион за 48 милиона евро, като се очаква да донесе повече атлетизъм и мощ както в отбрана, така и в нападение. 

На церемонията присъстваха майка му, двамата му брята и посланика на Франция в Испания и макар и феновете по трибуните на „Сантяго Бернабеу” да бяха по-малко отпреди, пак имаше стотици, които дойдоха да го приветстват. 

„За мен е чест и гордост, че съм част от най-големия клуб в света. Очаквам много успехи и титли. Имах амбицията да дойда тук и за мен това е сбъдната мечта. Целта ми е да играя максимално много мачове и да бъда полезен, но треньорът ще реши. Приоритетът ми е в защита, но обичам да действам и в атака. Когато бях на 15 ми казаха, че няма да мога да играя футбол, но ето ме тук” заяви Менди, който все още не е ясно с кой номер ще играе.

„Можем да приветстваме с добре дошъл играч, който преодоля много трудности, за да се превърне в един от най-добрите във френската лига в последните 2 години. Той е бърз и талантлив и ще ни донесе много радост. Добре дошъл у дома, добре дошъл в Реал Мадрид” бяха думите на Флорентино Перес преди излизането на Ферлан.