С гола си във вратата на Румъния Серхио Рамос продължи да се изкачва в ранглистата на Ла Фурия за най-добрите реализатори, като изпревари легендата Телмо Сара. 

Защитникът вкара от дузпа и помогна за успеха с 2:1 като вече има 21 попадения с екипа на иберийците. Така той излезе еднолично на 10-о място, докато легендарният нападател остава извън челната десетка. 

Пред него с 22 е Хулио Салинас, докато Алфедо ди Стефано е с 23, така че още до края на квалификационната кампания може да се изкачи до 8-ата позиция. 

Няма обаче никакво съмнение, че ако е здрав, той ще стане №1 по мачове за Испания съвсем скоро. Това бе двубой №166 за Рамос, с което се доближи само на един мач от водача Икер Касияс. 

Вестник „Марка“ отчита, че след края на световното първенство защитникът е най-резултатният играч на иберийците с цели 8 гола, 4 от които от дузпи.

Серията му започна срещу Хърватия, а след това вкара на Уелс, Англия, Хърватия, Норвегия, Фарьорите и Швеция, като не се разписа само срещу Англия на „Уембли“ и Малта.