Реал Мадрид победи с 2:1 Севиля на "Сантяго Бернабеу" в мач от 20-ия кръг на Ла Лига.

С успеха "белите" се изкачиха еднолично на върха в класирането с 43 точки, но утре Барселона може да се изравни със столичани, ако надделее у дома над Гранада в дебюта на новия треньор Кике Сетиен.

Вижте класирането в Ла Лига

Иначе трите гола в Мадрид паднаха след почивката. В герой за Реал се превърна Каземиро, който отбеляза и двете попадения за домакините. Между тях Люк де Йонг възстанови равенството.

Андалусийците пък продължават с кошмарните си резултати на "Бернабеу" и загубиха в 13-та поредна визита на този стадион. 


Зинедин Зидан тотално промени нападението си. Причината за това са контузиите на Еден Азар, Гарет Бейл и Карим Бензема, който все пак седна на пейката. В предни позиции започнаха Лука Йович, Лукас Васкес и Родриго. Едер Милитао пък зае мястото на капитана Серхио Рамос.

В предни позиции за Севиля започнаха Люк де Йонг, Франко Васкес и юношата на Барселона Мунир Ел Хадади. Те бяха подпомагани от Евер Банега, Фернандо и Неманя Гудел. Мунир Ел Хадади

Мачът очаквано започна с домакински натиск и първият точен удар не закъсня. След 12 минути игра Лука Модрич проби и намери Тони Кроос пред пеналта. Германският национал стреля от движение, но Томаш Вацлик се беше пласирал добре и улови.

После Реал продължи да бъде по-активен в предни позиции, но не можеше да пробие отлично подредената защита на гостите. След малко повече от четвърт час игра Марсело засече, но прати топката високо над напречната греда.

До средата на полувремето превъзходството на "белите" се запази. То обаче не се изразяваше в голови положения, а в страхотни движения от страна на футболистите на Зинедин Зидан, които разменяха пасове с по едно докосване. Но всичко приключваше в близост до противниковата врата.

После Каземиро също пробва удар от дистанция, но а в аут. В 31-ата минута Люк де Йонг шокира "Бернабеу". Евер Банега центрира от корнер, нидерландският национал беше изпуснат и с глава в далечния ъгъл матира Тибо Куртоа! Главният съдия Хуан Мартинес Мануера обаче се допита до ВАР и установи, че е имало фаул в атака на Неманя Гудел – гол няма!

Втората част започна като първата – с натиск на Реал. В 57-ата минута логичното се случи. Лука Йович се пребори за топката пред наказателното поле и с технично изпълнение с пета изведе Каземиро сам срещу вратаря. И бразилецът с елегантно копване преодоля Вацлик за 1:0 за домакините!

Малко по-късно сръбският нападател беше сменен от голмайстора Карим Бензема, а Винисус се появи в игра вместо Родриго. Секунди по-късно бразилецът се озова на стрелкова позиция, но шутът му беше много неточен.

В 64-ата минута Севиля изравни! Де Йонг се справи с Рафаел Варан и Каземиро в наказателното поле и с блестящ удар в далечния ъгъл матира Куртоа за 1:1! Съдията отново се почуди дали да се допита до ВАР, но се отказа и този път зачете гола на нападателя на андалусийците.

В 70-ата минута Реал възстанови аванса си. Лукас Васкес центрира на границата на вратарското поле, Гудел изпусна Каземиро и той с глава отбеляза второто си попадение в срещата – 2:1! По-късно халфът можеше да се отличи с хеттрик, но силният му изстрел към далечния ъгъл профуча на сантиметри от целта. 

До края не падна нов гол, въпреки че Модрич можеше да се разпише, но не уцели вратата, а шут на Бензема беше спасен от вратаря. В 89-ата минута Юсеф Ен Несири се озова на чиста позиция след грешка на Васкес, но не успя да донесе точката за Севиля. 

Реал Мадрид - Севиля 2:1

1:0 Каземиро (57), 1:1 Де Йонг (64), 2:1 Каземиро (70)