Ръководството на Реал Мадрид е подало оплакване пред управата на Ла Лига относно програмата на първенството след рестарта на сезона. 

В Реал са изключително недоволни от факта, че играят след Барселона в първите четири кръга след възобновяването на шампионата.  По програма мачовете на каталунците са преди тези на Реал Мадрид в 28, 29, 30 и 31 кръг.

Шефовете на "белия балет" твърдят, че това дава очевидно предимство на Барселона, докато "кралете" всяка седмица ще бъдат принудени да играят под напрежение.

Освен това от Реал Мадрид са недоволни, че е нарушен и първоначално предвиденият ред. По програмата преди прекъсването на сезона заради пандемията от коронавирус предвиждаше срещата им с Ейбар да се играе преди гостуването на Барселона на Майорка. 

Сега двубоят на каталунците е преди домакинството на "кралете", пише "България днес". Барселона гостува в събота на Майорка, а Реал Мадрид приема в неделя на Ейбар.

В момента каталунците са на първо място в класирането с две точки повече от преследвача Реал Мадрид. Очаква се битката за титлата да бъде оспорвана до самия край и играта на нерви вече започва извън терена.