Рома победи Каляри с 1:0 в двубой от 17-ия кръг на Серия А, игран на стадион "Олимпико"

Футболистите на треньора Еузебио Ди Франческо стигнаха до победата с късен гол на Федерико Фасио, който падна в четвъртата минута на добавеното време.

След тази победа Рома продължава да е на четвъртото място в първенството с актив от 38 точки, колкото има и третия Ювентус. Каляри пък е 14-и със 17 пункта. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4gDSPRP-tmE" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Домакините поеха инициативата веднага след първия съдийски сигнал. В 6-ата минута Алесандро Флоренци пропиля добра възможност, пращайки неточен завършващ пас в наказателното поле, който обаче беше блокиран от Марко Андреоли.

В следващите минути двата тима се опитваха по всякакав начин да изненадат противниковата защита, но до по-опасни положения така и не се стигна. 

В 23-ата минута Александър Коларов изпрати бързо подаване в свободно пространство към Един Джеко, който дебнеше на границата на засадата, но един от защитниците пресече подаването и предотврати опасността.

Десет минути по-късно Раджа Наинголан блъсна отпрати мощен изстрел към вратата от границата на наказателното поле, но топката премина на няколко сантиметра от дясната греда.

В 41-ата минута Алесандро Флоренци тръгна на слалом между футболистите, но съперников играч се справи добре и му отне топката. Така първото полувреме приключи при нулевро равенство и без сериозни опасности пред някоя от двете врати.

През втората част Рома увеличи опитите си да открие резултата. В 48-ата минута Раджа Наинголан достигна до високо подаване на границата на пеналтерията и стреля от воле към целта, но топката премина високо над напречната греда.

В 52-ата минута "вълците" получиха право да изпълнят дузпа. Алесио Крагно се намеси грубо в наказателното поле и съдията Антонио Дамато посочи бялата точка. Диего Пероти се нагърби с отговорността, но пропусна. Футболистът отправи анемичен изстрел към вратата и стражът Алесио Крагно изби с лекота.

В 66-ата минута Даниеле Де Роси се възползва от свободното пространство в наказателното поле, за да засече центрирана топка от ъглов удар, но отиграването му с глава към десния ъгъл беше отразено по прекрасен начин от Крагно.

В следващите минути чистите положения в двубоя продължаваха да липсват. Диего Пероти опита късмета си в 83-ата минута от ръба на наказателното поле, но опитът му, насочен към дясната страна на вратата, беше прекалено слаб, за да преодолее Крагно, който го улови с лекота.

В добавеното време на двубоя Федерико Фасио успя да отбележи, след като вратарят на Каляри се опита да избие центриране от пряк свободен удар.

Рома - Каляри 1:0

Голмайстор: Федерико Фасио (90+4)

Рома: Алисон, Флоренци, Манолас, Фасио, Коларов, Пелегрини (Ел Шаарауи 72'), Де Роси, Наинголан (Строотман 80'), Шик (Юндер 87'), Пероти, Джеко
Треньор: Еузебио Ди Франческо

Каляри: Крагно, Романя, Андреоли, Пискане, Ван дер Вил, Йонита, Чигарини, Барела (Дейола 72'), Падоин, Жоао Педро (Фариас 59'), Паволети 
Треньор: Луис Диего Лопес Брейхо

Рим, стадион "Олимпико"
Съдия: Антонио Дамато
Жълти картони: Пелегрини, Джеко (Рома); Жоао Педро, Чигарини, Дейола (Каляри)