Рома тресна с 4:2 Наполи на "Сан Паоло" и записа страхотна шампионатна победа, с която може да поднесе на тепсия титлата на Ювентус.

В момента неополитанци все още са лидери с 69 точки, торинци имат една по-малко, но са и с мач по-малко. Рома от своя страна се завърна в Топ 3 на Италия и ще продължи да води люта битка за място в Шампионската лига.

Два гола за гостите мушна Един Джеко (26 и 73), по един добавиха Юндер (7) и Пероти (79), точни за небесносините бяха Инсиние (6) и Мертенс (93). С тази победа "вълците" си върнаха на Наполи за загубата с 0:1 в Рим по-рано през сезона. 

Трябва са се отбележи още, че Рома няма поражение на "Сан Паоло" от 2014 година, а сега спря рекордната серия от 10 поредни победи на Наполи в Серия "А". 


Срещата на "Сан Паоло" започна вихрено, като още в началото двата отбора си размениха по едно чисто положение. За Рома пропусна Пероти, след като получи пас от Наинголан, а за Наполи не успя да отбележи Инсиние.

Атаките продължиха и логично още в 6-ата минута падна гол. Тогава Марио Руи центрира от ляво, след което Инсиние се възползва от грешка в защитата на Рома и успя да опъне мрежата за 1:0.

Рома обаче отговори мигновенно и веднага след изпълнението на център успя да изравни. Наинголан изведе Юндер и турчинът прехвърли с доза късмет Рейна за 1:1.

Последва ново положение за Наполи, но този път Инсиние не успя да преодолее Алисон. Домакините натиснаха здраво, но в 26-ата минута получиха нов гол и Рома стигна до пълен обрат.

Флоренци центрира отдясно в пеналта, където Джеко с глава направи 1:2. До края на полувремето Наполи хвърли всичко в атака, но така и не стигна до изравняване.

Втората част започна спокойно, като постепенно домакините засилиха темпото и стигнаха до греда чрез Кайехон, който можеше да вкара директно от ъглов удар.

Постепенно гостите успяха да изнесат играта в по-предни позиции и дори стигнаха до страхотна възможност, но Джеко с глава пропусна.

В 65-ата минута Инсиние развинти защитата на Рома, след което стреля от движение, но топката профуча до лявата греда. Осем минути по-късно "вълците" отново изригнаха.

Един Джеко получи една топка на границата на пеналта, последва финт и уникален фалцов удар, с който направи 1:3. Това обаче не бе всичко и в 79-ата минута Диего Пероти простреля Пепе Рейна за 1:4.

До края Наполи хвърли всички сили в атака и успя да вкара поне още едно почетно попадение дело на Мертенс в добавеното време на мача.