Рома постигна страхотен обрат срещу Барселона в среща от приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс Куп, която се игра в Тексас, САЩ. "Римските вълци" победиха своя противник с 4:2 и показаха страхотен футбол, макар че отборът привлече над 10 нови играчи през това лято и на практика има почти обновен състав.

Доста интересно е да се отбележи, че скандалният Малком, който преди да премине на "Ноу Камп" бе спазарен от римския тим, се разписа във вратата на "римските вълци". Той показа добро ниво по време на мача. Както е известно, от Рома ще съдят Бордо за проваления му трансфер. 

В този мач Барса разчиташе на доста юноши, а определено си личеше отсъствието на някои от големите звезди на тима като Суарес и Меси, които получиха по-дълга почивка заради участието си на Мондиала.


Още в началото на мача Барса можеше да се разпише, след като Мунир се озова на страхотна позиция в близост до вратата, но не успя да намери нейните очертания и в крайна сметка направи сериозен пропуск за каталунците.

В 7-ата минута обаче Рафиня изведе каталунците напред в резултата. Той получи добра топка в наказателното поле и не сгреши от удобната позиция, за да даде преднина на своя тим в резултата. 

В 35-ата минута Ел Шарауи засече прекрасно центриране на Клуиверт и не остави шансове на противниковия страж, за да изравни резултата. Пет минути след почивката Малком вкара на Рома и даде аванс на Барса.

Той вкара от близо в опразнената врата и по този начин каталунците отново имаха преднина, която се задържа близо половин час. В 78-ата минута Флоренци изравни, след като една топка се озова у него в наказателното поле и той я добута в мрежата.

Пълният обрат стана факт в 83-ата минута. Тогава Кристанте бе изведен добре в пеналта и промуши топката под плонжа на противниковия страж, а в 86-ата минута Пероти бе точен от дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу Шик. 

БАРСЕЛОНА - РОМА 2:4
1:0 Рафиня 7
1:1 Ел Шарауи 35
2:1 Малком 50
2:2 Флоренци 78
2:3 Кристанте 83
2:4 Пероти 86 дузпа

БАРСЕЛОНА: Килесен, Ленгле, Сантос, Семеди, Кукурела, Серхи Роберто, Рафиня, Артур, Малком, Видал, Мунир (като резерви влязоха Куенка, Миранда, Паленсия, Коладо, Табла, Пуиг, Руиз, Мончу, Перес, Брандарис)

РОМА: Олсен, Флоренци, Манолас, Сантон, Маркано, Пелегрини, Стротман, Де Роси, Клуиверт, Де Роси, Дзеко, Ел Шарауи (като резерви влязоха Пелегрини, Пасторе, Коларов, Шик, Кристанте, Гоналон, Жесус, Миранте, Фацио, Пероти)