Емполи - Рома, мач от 2-и кръг на Серия А. Стадион "Карло Кастелани", Емполи, 19:00 часа българско време. Съдия: Джервазони

Двата отбора са на двата полюса що се касае до потенциал и очаквания за представянето им. Новакът в Серия А Емполи ще трябва доста да се потруди, за да запази мястото си в елита, докато за Рома всичко, освен титла, ще остави разочароващ привкус.

ЕМПОЛИ
Групата за мача
Вратари:  Сепе, Баси, Пулиези
Защитници:  Лаурини, Ругани, Тонели, Хисай, Бианкети, Пертиконе, Руи
Халфове:  Кроче, Валдифиори, Весино, Верди, Синьорели, Моро, Гуаренте, Лаксалт, Пучарели, Зелински
Нападатели: Мчедлидзе, Тавано, Агире
 

Контузени:  Макароне, Шекиладзе
Наказани: няма

 

Вероятен състав (4-3-1-2):  Сепе – Лаурини, Ругани, Тонели, Хисай – Кроче, Валдифиори, Весино – Верди – Мчедлидзе, Тавано


РОМА
Вратари:  Де Санктис, Лобонц, Скорупски
Защитници:   Астори, Кастан, Холебас, Коул, Емануелсон, Майкон, Манолас, Торосидис, Янга Мбива
Халфове:  Де Роси, Флоренци, Кейта, Наинголан, Паредес, Пянич
Нападатели: Бориело, Дестро, Жервиньо, Итурбе, Ляич, Тоти

Контузени: Стротман, Балдзарети

Наказани: няма

Вероятен състав (4-3-3): Де Санктис – Майкон, Астори, Манолас, Коул – Наинголан, Де Роси, Пянич – Итурбе, Дестро, Жервиньо

Прогноза на Gol.bg:
Известен шанс на Емполи дава фактът, че двубоят се играе след двуседмичната пауза за националните отбори, което представлява риск за тимове като Рома, които имат много представители в селекциите.

Иначе домакините ще трябва отново да се оправят без ветерана и основен реализатор Масимо Макароне. Нападателят пропусна гостуването на Удинезе с мускулна травма, а в изминалите дни така и не успя да се възстанови от контузията си.

Наставникът на Рома Руди Гарсия няма проблеми със състава, като се изключат трайно контузените Балдзарети и Стротман. Французинът заяви, че няма да прави никакви размествания в стартовия състав с оглед на предстоящия идната седмица двубой в ШЛ, така че Вълците ще излязат с най-доброто.

Все пак Гарсия може да заложи на Дестро вместо на Тоти в атака, тъй като според италианските медии има намерение да дозира внимателно участията на капитана и символ на Рома през сезона, така, че да го запази свеж до самия му край.

Всеки друг резултат, освен победа за Рома, ще бъде голяма сензация.
Резултат: Емполи – Рома 0:2