Полша - Сенегал, мач от група Н на световното първенство по футбол в Русия, стадион "Спартак" в Москва, днес от 18:00 часа наше време.

Вероятни състави

Полша:  Шчесни, Пишчек, Беднарек, Паздан, Рибус, Линети, Криховяк, Блашчиковски, Желински, Гросицки, Левандовски
Селекционер: Адам Навалка

Сенегал: Н'Диайе, Гасама, Кулибали, Сане, Сабали, Гай, Куяте, Сар, Мане, Нианг, Сако
Селекционер: Алиу Сисе

Прогнозата на Gol.bg:

Полша се изправя срещу Сенегал в мач от може би най-завързаната група на Мондиал 2018. И двата отбора започват битката с амбиции да продължат в елиминациите. За поляците очакванията са малко по-големи, като водачи в групата, но далеч не са отявлен фаворит.

Командата на Адам Навалка направи солидно представяне на Евро 2016, а след това нямаше никакви проблеми в квалификациите за световното в Русия. В някои контролите обаче се видя, че когато в нападение липсва звездата Роберт Левандовски, головете не идват.

Дружина полска падна на три пъти без да отбележи, но след това влезе в релси и заби 10 гола в последните си три мача (3:2 Корея, 2:2 Чили и 4:0 Литва). Така че освен от Лева, в предни позиции се очаква много и от Желински, Гросицки и Блашчиковски. Навалка изпробва схема с трима в защита, но травмата на Камил Глик по всяка вероятност ще го накара да заложи отзад на четирима.

Срещу корави, пъргави и неуморими африканци хич не се играе лесно. Усетиха го хърватите, които удариха Нигерия по най-практичния начин с голове от статични положения. Няма да е чудно, ако и този мач отиде в същата посока – здрава битка и наказване на всяка грешка в отбрана.

Сенегал има голям потенциал в атака, начело с аса на Ливърпул Садио Мане, Мбайе Нианг, Диафра Сако и Кейта Балде. В защита пък се отличава мощния Калиду Кулибали от Наполи. Салиу Сис е с травма и засега отпада от сметките за титулярно място.

В контролите селекцията на Алиу Сисе обаче бе доста неубедителна и нареди равенства срещу тимове като Узбекистан (1:1) и Люксембург (0:0). Единствената победа дойде точно преди старта на Мондиала при 2:0 над Южна Корея.

Досега двата отбора не са се изправяли един срещу друг. Козът на Сенегал определено е в силата и скоростта, докато Полша ще разчита на обиграния си отбор и големия си голмайстор в лицето на Левандовски, който вкара в 13 от последните си 15 мача с националната фланелка.

Въпреки че повечето букмейкъри накланят везните към Полша, мачът се очертава да е доста на кантар. Африканците със сигурност имат сили да измъкнат нещо на старта, като голове в двете врати изглежда най-резонният избор.

Резултат: 1:1