Ракета №1 на България Григор Димитров излиза днес срещу Кевин Андерсън в мач от 1/4-финалите на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той поясни, че през тази година наградният фонд на надпреварата, известна и като "Роджърс Къп", за първи път надхвърля 1 млн. долара. "Това е сумата, която ще спечели шампионът. За победителя между Гришо и Андерсън са отредени 128 хил. долара", добави Коларов.

Гостът каза още, че Андерсън, №6 в световната ранглиста, е сред най-удобните съперници за Димитров. "Балансът е 6:1 за българина. Григор е в серия от пет поредни победи над южноафриканеца. Интересното е, че двамата за втори път ще играят 1/4-финал помежду си в Торонто. През 2014 г. нашето момче спечели с 5:7, 7:5, 7:6(6)", разказа Коларов.

Той говори още за снощните мачове на ЦСКА и Лудогорец от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа и за Ивет Лалова и Мирела Демирева, които днес ще се състезават на европейското първенство по лека атлетика в Берлин.

Вижте видео с целия разговор тук!